Scratchingmymap in september

Zelf lees ik altijd graag wat reisbloggers zoals uitsteken in hun dagen, daarom schrijf ik hier over de fijne dingen die ik deze maand gedaan heb. Misschien volgt er over een van deze later nog een apart artikel, misschien ook niet. Wat deed ik zoal in september? Mocht ik nieuwe landen van mijn scratchmap scratchen? Je leest het hier.

Nieuwe plaatsen ontdekken

Deze rubriek verschijnt voor de eerste keer en ik ga al direct vals spelen! Dat belooft he? De laatste zaterdag van augustus besloten het lief en ik dat we onze nieuwe (quasi)-hometown Aarschot wel eens beter mochten ontdekken. We gingen uit eten bij Hartetroef, waar ze lekkere Vlaamse keuken met een hoek af serveren. We liepen er binnen zonder reservatie en hadden geluk: buiten was er nog een tafeltje voor twee! We lieten echter nog plaats voor een dessert en gingen smoutebollen eten van ’t Wit Madammeke (onze Leuvense trots kwam weer boven) op de kermis en dronken een frisse pint bij pop-upbar Kamp A, gelegen aan de Demer. Die laatste ontdekte ik, hou je vast, doordat het mooi vormgegeven logo mijn aandacht trok op de roltrap in de Colruyt. Een getraind oog noemen ze dat.

Een andere nieuwe plaats die ik deze maand ontdekte was koffiebar annex boekenwinkel Barboek, waar ik samen met Marijke snuisterde tussen de fijne boeken en genoot van een lekkere cappuccino. In Leuven heb je wel meer koffiebars, maar deze is er toch een bijzondere. We brachten hier al taterend uren door, maar hoe kan het ook anders als twee sociale reisbloggers tussen de reisboeken?

SunriseHet dagelijkse leven

September was een fijne maand, waarin ik bij praatte met vriendinnen (met een kick-off van onze hometour bij elkaar) en een avond op stap ging met mijn favoriete collega’s in ons geliefde Maastricht (en nu maar hopen dat de anderen niet jaloers worden ;-)). Mijn auto kreeg een welverdiend onderhoud na onze meer dan vierduizend kilometer lange roadtrip van deze zomer (benieuwd waar ik deze zomer naar toe ging, je leest het hier!). Na het uitpluizen van wat kookboeken, probeerden we enkele geslaagde recepten uit en bijna elke avond maakten mijn lief de allerlekkerste verse smoothies. Ook werd ik op een doorsnee ochtend getrakteerd op een prachtige zonsopgang boven de mistige velden. Zo kan je niet anders dan met een smile op je gezicht je werkdag starten.

Op naar de noorderburen

Voor mijn werk moet ik regelmatig naar Nederland en dat was ook deze maand niet anders. Ongeveer een derde van mijn werkdagen bracht ik door bij de noorderburen. Alsof dat nog niet genoeg klompen, windmolens en kaas (nou…) waren, ging ik nog een avond de café’s van Maastricht verkennen en sliep ik in het hipste hotel van het moment: Kaboom (lees mijn review hier). Ook het laatste weekend van september bracht ik in Nederland door. Zaterdag was er een fijn blogevent in Maastricht en zondag ging ik met het lief een dagje naar Den Haag. Hier ontdekten we de stad, gingen we wat winkelen en aten we op in een fantastisch restaurant, waar ik meteen helemaal verliefd op was. Later lees je hierover meer, mijn lofzang verdient namelijk een aparte blogpost. Ik kreeg deze september duidelijk geen genoeg van Nederland! (Dat van die klompen was een mopje, allerliefste noorderburen)

Rrrollend Den Haag

Scratching my map

Aantal landen bezocht: 2. Zoals je al kon lezen, was ik vooral veel in Nederland te vinden en uiteraard ging ik ook op trot in mijn eigen landje.

Aantal nieuwe landen: 0. Het kan niet elke maand prijs zijn he?

Vooruitzichten voor oktober?

Eerst en vooral ga ik volgend weekend naar Warschau! Twee volle dagen op stap met mijn zus, nicht en neven en ik heb er enorm veel zin in.

Wil je geen post missen? Volg me dan op facebook, twitter en bloglovin! Ben je minder van de woorden en meer van de foto’s? Ook op instagram ben ik actief.

Advertenties

7 gedachten over “Scratchingmymap in september

    1. Ik ben net terug van een weekendje Warschau en heb nog een dag Antwerpen op de planning staan. En voor de rest heel veel familie- en vriendenbezoekjes, de weekends zitten vol 🙂 En bij jou?

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s