Tien dingen van mijn Travel Bucketlist (2)

Zoals iedereen met een passie voor reizen, heb ook ik een lijstje van ervaringen die ik wil op doen en plaatsen die ik wil bezoeken. Dit is een altijd veranderende en vooral altijd langer worden bucketlist, daarom een lijstje van tien.

Eerder noemde ik al tien zaken die op mijn travel bucketlist staan, maar omdat er natuurlijk veel meer op staat dan deze, deel ik hier alvast nog eens tien ervaringen. Omdat er dichtbij huis ook meer dan voldoende moois te zien is, zal je in dit lijstje enkel Europese bestemmingen of ervaringen terug vinden. In mijn vorige artikel kon je er alvast twee ontdekken.

11 Het Noorderlicht aanschouwen

Ik denk niet dat dit extra uitleg nodig heeft, lijkt me zo magisch.

12 Het mooiste Europese strand vinden

Wie zoekt, die vindt. Een zoektocht die ik met plezier zou aangaan.

13 Scandinavisch design bewonderen in Kopenhagen

Omdat mijn vriend en ik beide grote fan zijn van Scandinavisch design (al is onze portemonnee voorlopig enkel op maat van die blauw-gele keten), kijken we allebei heel hard uit naar onze citytrip Kopenhagen in november. Aan deze bucketlistitem, wordt dus gewerkt!

14 Fietsen in Stockholm

Fietsen in de Zweedse hoofdstad en in een hipstercafé een koffie drinken. Ik zie het helemaal zitten.

15 Op het Opera house in Oslo picknicken

Ja hoor, OP het Opera House. Het lijkt wel een ijsberg die uit het water rijst met zijn glooiende lijnen, dus je kan helemaal tot boven lopen. Dit ontwerp won de Mies van der Rohe award enkele jaren geleden en mijn vriend heeft er al eerder zijn architectenhartje kunnen ophalen.

16 Auschwitz bezoeken

Omdat dit een zwaar maar fascinerend hoofdstuk is in de Europese geschiedenis. Je wordt er niet vrolijk van, maar dat hoeft dan ook niet. Zeker nu dat we afgelopen zomer het concentratiekamp in Dachau bezochten, wil ik vast en zeker dit Poolse kamp bezoeken. Je raakt er met de trein vanuit Krakau en is er een betere begin van een ongetwijfeld zware dag, dan dit?

Ljubljana
Ljubljana

17 Elke Europese hoofdstad bezoeken

Deze mag ik al voor een derde afvinken:
Check (15): Brussel, Luxemburg, Berlijn, Parijs, Amsterdam, Londen, Boedapest, Wenen, Warschau, Rome, Vaticaanstad, Lissabon, Madrid, Zagreb en Ljubljana.
Nog te bezoeken (33): Andorra, Ankara, Athene, Belgrado, Bern, Boekarest, Bratislava, Chisinau, Dublin, Helsinki, Kiev, Kopenhagen, Minsk, Monaco, Moskou, Oslo, Podgorica, Praag, Pristina, Reykjavik, Riga, San Marino, Sarajevo, Skopje, Sofia, Stockholm, Tallinn, Tirana, Vaduz, Valetta en Vilnius.

18 De rauwe natuur in Ijsland

De rauwheid van het landschap, de watervallen, de blue lagoon, een hoofdstad die volgens mij gezelliger en hipper is dan ze lijkt en je hebt er de kans om het noorderlicht te aanschouwen. Je kan er jammer genoeg niet rechtstreeks op vliegen maar als je de grens overgaat naar onze noorderburen, sta je er in drie uur.

19 De woeste natuur in Ierland

Ik zag de laatste weken hier heel veel mooie beelden van langs komen en de prachtige kliffen en groene landschappen hebben zich meteen van een plaats verzekerd in deze lijst.

20 Brugge bezoeken met het lief

Omdat ik er niet bij kan dat mijn vriend Brugge nog nooit bezocht heeft. Een van de trekpleisters van ons Belgenland dat zeker een bezoek verdient.

In mijn vorige bucketlist blog, kon je onder meer lezen dat ik dolgraag wou gaan hiken in het Nationaal Park Plitvice in Kroatië en dat is me gelukt: deze mag ik dus al afstrepen.

Welke Europese plaatsen wil jij graag eens bezoeken? Heb jij al een van mijn bovengenoemde bucketlist-items mogen ervaren?

Wil je geen post missen? Volg me dan op facebook, twitter en bloglovin! Ben je minder van de woorden en meer van de foto’s? Ook op instagram ben ik actief.

Advertenties

16 gedachten over “Tien dingen van mijn Travel Bucketlist (2)

 1. Leuk gedaan op deze manier! In een aantal kan ik me heel goed vinden. Het Noorderlicht aanschouwen bijvoorbeeld en alle Europse hoofdsteden bezoeken. Al moet ik wel eerlijk zeggen dat kleinere steden in Europa me vaak beter bevallen dan de hoofdstad. Ook Auswitsch en IJsland staan op mijn bucketlist. De wereld is te groot! 😉

  Like

 2. Leuk zo’n bucketlist-lijst. IJsland staat bij mij hoog op de lijst, ben hard bezig om op mijn man in te praten voor as zomer. Kunnen we ook het noorderlicht proberen mee te pikken! Als ik jouw lijst zo bekijk heb ik er niet veel van gezien/gedaan, volgend jaar misschien maar eens een “Europa-jaartje”maken!

  Like

 3. Veel noord-Europese dingen op je bucketlist!

  Het noorderlicht wil ik graag nogmaals zien. Ik ben een artikel aan het schrijven met tips voor het fotograferen van het noorderlicht, dus net weer door alle foto’s gegaan. Zo mooi. (En het artikel komt volgende week online.)

  Like

 4. Het noorderlicht bezoeken: graag! Maar daar moet je ook wel een beetje geluk mee hebben, dat maakt het spannend 🙂 En alle Europese hoofdsteden bezoeken, dat is ook wel een bucketlist-dingetje nu ik er over nadenk. Ik kom tot 26, nog een aantal te gaan!

  Like

 5. Wat een heerlijke lijst zeg, ik krijg er reiskriebels van! Ik wil ook onwijs graaaaag naar IJsland, lijkt me magisch mooi! Ik ken sommige Europese hoofdsteden niet, haha. Ik moest die van Moldavië dan ook even opzoeken, al is dat niet de enige 😉 En ja, het Noorderlicht zien staat met stip bovenaan, wauwwww!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s