10 x een gratis stop-over, verleng je reis door met een van deze maatschappijen te vliegen.

Reizen is fijn maar niet iedereen is even dol op lange vluchten. Als je vliegt op een verre bestemming ontsnap je vaak niet aan een stop. Soms komt zo’n stop halverwege je reis en vind je het fijn om de benen te kunnen strekken voor een uurtje of twee. Maar soms heb je er ook eentje in het midden van de nacht of duurt je lay-over uren. Dan ben je genoodzaakt om een nacht door te brengen op een luchthaven, dubbelgevouwen in de oncomfortabele stoelen. Als je geluk hebt, heb je overdag enkele uren tijd en kan je nog de stad gaan verkennen. Zelf deed ik dit in Kuala Lumpur, bij mijn reis naar Australië. Maar er zijn ook enkele maatschappijen waarbij je gratis je lay-over kan verlengen tot een volwaardige stop. En wat is er nu leuker dan een extra stop, gratis en voor niets?

Als je al eens tickets opzocht naar een bestemming in Azië dan kwam je deze maatschappijen al zeker eens tegen.

1 Emirates: Dubai

Of je het nu op je eigen houtje doet of een georganiseerd pakket boekt, Dubai lijkt mij een ideale stad om op een stopover te bezoeken. Dompel je enkele dagen onder in een duale wereld: van de torenhoge, moderne gebouwen zoals de Burj Khalifa tot de souks in de wijk Deira. Zo kan je alvast wennen aan de tropische temperaturen, onderweg naar Azië. Als inwoner van de EU heb je geen visum nodig om de Verenigde Arabische Emiraten te bezoeken, waaronder Dubai. Geen zin in geregel? Emirates biedt georganiseerde stopovers aan waarin een hotelovernachting en een visum zitten, voor diegene die dit nodig hebben. Ook met het regelen van een bezoek aan de Burj Khalifa kan men je helpen.

2 Etihad: Abu Dhabi

Niet ver gelegen van het hierboven genoemde Dubai, biedt ook deze maatschappij een stop aan in UAE. Boek je stopover door de multi-city boeking te gebruiken en ga de prachtige Sheikh Zayed Moskee ontdekken. Etihad biedt al stopover pakketten aan vanaf zes uur tijd: wat dacht je van een namiddag golven of zwemmen in een luxe-hotel? Natuurlijk is het ook eenvoudig om dit zelf te regelen: boek je vluchten en een hotel want ook hier krijg je als Europeaan een gratis visa-on-arrival.

3 Singapore Airlines: Singapore

Singapore is ‘duur’ in vergelijking met zijn buren in Zuid-Oost Azië dus hoe handig is het dat je dat ook Singapore Airlines een gratis stopover aanbiedt? Als je geluk hebt, kan je ’s ochtends aan komen en ’s avonds weer verder reizen: zo ben je alvast geen geld kwijt aan een hotelovernachting. Die kan je misschien dan investeren in een cocktail op het dakterras van de Marine Bay Sands?

4 Thai Airways: Bangkok

Vanuit Amsterdam kan je rechtstreeks naar Bangkok maar als je verder vliegt naar Australië, kan je gratis stoppen in de Thaise hoofdstad. Bangkok is een van de grootste steden op aard en populair bij toeristen: van luxe rooftopbars tot prachtige tempels en drukke markten. Vanuit de luchthaven brengt de skytrain je vlot naar het hart van de stad, waar je dan kan overstappen op de metro of natuurlijk een tuktuk kan aanhouden. Nog wat tips nodig over wat je zoal kan doen in Bangkok? Die vind je in dit artikel.

5 Air China: Beijing of Shanghai

Deze stopover is al wat lastiger om te doen maar voor je enkele dagen onder te dompelen in de Chinese cultuur mag je al wel wat over hebben he. Een visum voor China is lastig te verkrijgen en het kost je tijd en wat geld. Daarom is ook zo fijn om gebruik te maken van het gratis visum dat je kan krijgen voor een stop in Shanghai of de Chinese hoofdstad, geldig voor maximaal 72 uur. De voorwaarden zijn strikt dus contacteer Air China mocht dit je aanspreken.

6 Cathay Pacific: Hong Kong

Hong Kong, onderdeel van China maar ook weer niet echt: voor deze onafhankelijke provincie krijg je gewoon een visa-on-arrival als Europeaan. Deze stad lijkt me alleszins een hele fijne plek om enkele dagen de verre reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te ontbreken.

7 Japan Airlines: Osaka of Tokyo

Ook in het verre oosten kan je je reis onderbreken met Japan Airlines. Kies je voor metropool Tokyo of toch voor Osaka, op een boogscheut van de culturele stad Kyoto? Hier kan je volgens mij ook een echte cultuurshock ervaren en als treinliefhebber spreekt een rit met de Shinkansen mij ook echt wel aan. Een trein die tot op de seconde stipt rijdt? Dat wil ik meegemaakt hebben. En dan spreek ik nog niet over de sushi!

8 Turkish Airlines: Istanbul

Deze maatschappij wil maar al te graag concurreren met de grote namen en biedt dan ook een fijne vliegervaring aan tegen scherpe prijzen. Ze vliegen voornamelijk op Azië en Afrika maar ook hun thuisbasis Istanbul is zeker een bezoek waard. De enige stad ter wereld die op twee continenten ligt en biedt het beste van beide. Hier moet je zelf het ‘werk’ doen: gebruik de multi-city zoekfunctie en gun jezelf een aantal dagen in deze metropool.

Ook als je richting Noord- of Zuid-Amerika gaat, zijn er maatschappijen die een lay-over mogelijk maken.

9 Iceland Air: Reykjavik

Om Reykjavik en de rest van het eiland te promoten, biedt Iceland Air gratis stop-overs aan, bij je vluchten naar de Verenigde Staten. De rauwe natuur van Ijsland is vanaf nu perfect te combineren met een citytrip New York. Lijkt mij alleszins een perfecte combinatie!

10 TAP: Lissabon

Ah Lissabon, heerlijk verdwalen in de straten met fado op de achtergrond en genieten van een heerlijke pastei de Belem. Met TAP kan je hier je reis richting Latijns-Amerika onderbreken zodat jij alvast je Portugees kan oefenen onderweg naar Brazilië.

(Met gratis stopover duid ik hier op het feit dat je een gratis stop kan maken, bezienswaardigheden en een overnachting kosten natuurlijk geld)

Boekte jij al eens een stop-over of dook jij de stad in in plaats van je lange wachttijd te spenderen op de luchthaven?

Wil je geen post missen? Volg me dan op facebook, twitter en bloglovin! Ben je minder van de woorden en meer van de foto’s? Ook op instagram ben ik actief.

15 gedachten over “10 x een gratis stop-over, verleng je reis door met een van deze maatschappijen te vliegen.

  1. Leuk overzicht zo! Het kan inderdaad best de moeite zijn om ergens een stop over te houden. Ik vind het vaak iets te kort, waardoor ik altijd langer wil blijven en dat gaat dan weer van de tijd van mijn uiteindelijke bestemming af. Super irritant haha!

    Like

  2. Leuk artikel! Ik vind een stopover van een paar dagen een ideale manier om een nieuwe stad te ontdekken. Lekker goedkoop, aangezien je toch al een ticket moet boeken. Ik ben een keer een dagje in Singapore geweest op weg naar Nieuw-Zeeland en dat is prima bevallen. Wil ook graag een keer met Emirates naar Azië vliegen en dan een paar dagen in Dubai blijven. Heb jij zelf weleens in een van deze steden een (wat langere) stopover gemaakt?

    Like

    1. In een van deze steden nog niet maar ik deed het wel “zelf” in Kuala Lumpur onderweg naar Sydney. Ik ben toen met Emirates tot KUL gevlogen en dan de dag nadien verder naar Sydney, kwam goedkoper uit dan een gewoon ticketje 🙂 Dubai of Abu Dhabi zou ik zelf heel graag eens bezoeken en lijken mij dus ideale stopovers!

      Like

  3. Wat handig zo dit lijstje! Ik heb al een aantal keer een stop-over geboekt, oa in Dubai, Bangkok, Hong Kong en New York. Ik vind het altijd zo leuk dat je dan twee totaal verschillende dingen kunt combineren (Dubai met Vietnam, Bangkok met Taiwan, Hong Kong met Australie en New York met een westkust-trip).. Twee jaar geleden hebben we er ook naar gekeken een stop-over Istanbul te doen bij een reis naar Tanzania maar dat werd helaas een duur grapje. Gelukkig is het meestal (bijna) kosteloos..

    Like

Plaats een reactie